Az élelmiszeripari szakmai esemény az Nyíregyházi Egyetem Műszaki és Agrártudományi Intézet őszi, tudományos eredményeit bemutató konferencia folytatásaként,
az élelmiszerek egészségmegőrző szerepére, az innovatív fejlesztések gazdasági eredményeire, valamint a hagyományos termékek fenntarthatóságának gyakorlati kérdéseire helyezi a hangsúlyt.
A bemutató helyszíne az egyetem aulája, ahol kiállítási standokon mutatkoznak be az élelmiszeripari termékek előállítói, forgalmazói hazánkból, és a határmenti országokból, kóstolással egybekötött termékbemutató, hagyományos megyei ételek kóstoltatása is.
Az esemény végén a kiállítók által felajánlott ajándékcsomagok kisorsolására kerül sor.
Időpont: Nyíregyháza, 2016. november 11. 08:30-15.00 óra.
Helyszín: Nyíregyházi Egyetem C. épület (aula és előadó), Kótaji u.
Szervezők:
PRIMOM Alapítvány
Nyíregyházi Egyetem
Meghívottak:
- Kiállítók és konferencia résztvevői is a hazai és határmenti élelmiszeripari termelő és feldolgozó vállalkozások képviselői, akik minőségi, exportképes termékeket gyártanak.
- Élelmiszeripari képző intézmények, kutatás-fejlesztési és innovációs intézetek
- Partnerszervezetek, szövetségek, egyesületek)
A rendezvényen való részvétel mind a látogatóknak, mind a kiállítóknak térítésmentes.
A rendezvényen látogatható laboratóriumok listájáért kattintson ide!
Szakmai nap programja:
9:00 – 9:30 Sajtóreggeli
8:30 - 9:30 Regisztráció, a kiállítás megtekintése, kóstoltatás
9:30 Megnyitó, Köszöntők
Dr. habil Onder Csaba rektor (Nyíregyházi Egyetem)
Rácz Imre elnök (Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Sz-Sz-B Megyei Igazgatóság)
Dr. Kovács Zoltán mb. intézetigazgató (Nyíregyházi Egyetem Műszaki és Agrártudományi Intézet)
9:50 A szakmai nap előadásai
A mezőgazdasági termelés és piaci értékesítés aktuális kérdései
Bertók József osztályvezető (Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi Osztály)
Az élelmiszeripar növényi alapanyagai – a vetőmagtól az asztalig
Dr. Szabó Béla főiskolai docens (Nyíregyházi Egyetem)
Nemcsak kenyérrel él az ember – a hazai italok helye és szerepe a gasztronómiában
Krivács András elnök (Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség)
Kutatási eredmények a gyakorlatban – A Nyíregyházi Egyetem egyes kutatási eredményeinek hasznosítása
Tarek Mohamed ügyvezető szakértő (Nyíregyházi Egyetem Agrár- és Molekuláris Kutató és Szolgáltató Központ)
Kávészünet, kiállítás megtekintése (termékbemutatók)
Lisztek mikroelemek nélkül? Réz- és cinkhiány a gabonafélékben
Prof. Dr. habil Simon László (Nyíregyházi Egyetem)
Korszerű élelmiszeripari technológiák a gyakorlatban
Novák Tibor vezérigazgató (NOBILIS Zrt)
A növényvédelmi gépek kötelező felülvizsgálatának gyakorlati kérdései– tények és tévhitek
Dr. Tarcali Gábor elnök (Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara)
Táplálkozással az egészségért – funkcionális élelmiszerek
Prof. Dr. Dinya Zoltán
Ebéd, kiállítás megtekintése (termékbemutatók)
Gyakorlati bemutatók
Gyakorlati bemutató a növényvédelmi gépek ellenőrzéséről (időjárás függvénye)
Laboratóriumi látogatás, előzetes bejelentkezés alapján
A kiállítók által felajánlott ajándékcsomagok sorsolása a jelenlévők között
forrás: http://www.ostermelo.com/rendezv%C3%A9ny-ismertet%C5%91