Díjazott mérnök hallgatóink

Díjazott mérnök hallgatóink

Az Unilever cégcsoport által évente megrendezésre kerülő Unilever Engineers League 2023 (Mérnökök Ligája) versenyen a Nyíregyházi Egyetem mérnöki szakos hallgatóiból álló 3 fős csapata a 73 induló csapatból a 2. helyezést szerezte meg. A csapat felkészítő tanára - ahogy a korábbi években is - Dr. habil Antal Tamás egyetemi docens volt. A csapat tagjai (a fotón balról-jobbra) Abóczki Ákos, gépészmérnök 2. éves; Vass Márk, járműmérnök 2. éves és Pinte Kevin, járműmérnök 2. éves hallgató.

A verseny keretében két feladatra jelentkezhettek a mérnök hallgatók, melyek valós gyártási problémákkal foglalkoztak. Két kategória közül lehetett választani, az első: A raklapkészítési sebesség gyorsítása a palettázógép átalakításával, míg a második: Meglévő raklap puffer megoldás átalakítása AMR robot betárazáshoz. Első körben több, mint 70 csapat regisztrált, akik angol nyelven küldhették be prezentációjukat. A gyári mérnökök közülük választották ki a legjobb 15 csapatot a benyújtott pályázatok alapján. A verseny április 26-án zajlott a Debreceni Egyetem Műszaki Karán. A Pannon Egyetem, a Budapest Műszaki Egyetem, a Debreceni Egyetem és a Nyíregyházi Egyetem hallgatóiból álló 3 fős csapatok mérkőztek meg egymással. Az előadást angol nyelven kellett tartani és a zsűri többek között az előadás stílusa, módja, formája mellett az előadás időtartamát, a humort, a prezentáció dizájnját, a megoldást, a műszaki tartalmat (hatékonyság, technológia, ötletesség, karbantarthatóság, költségterv) pontozta - tájékoztatott Dr. habil. Antal Tamás egyetemi docens, a csapat felkészítő tanára, aki évek óta készíti fel az egyetem hallgatóit erre a versenyre és több gyárlátogatásra is elkísérte a versenyzőket, majd mentori tanácsaival támogatta munkájukat.

A két kategóriában megtartott előadások után a zsűri a Nyíregyházi Egyetem csapatának (GearPak) összesített 2. helyezést adott. 

A résztvevőktől megtudtuk, hogy a Nyíregyházi Egyetem csapata az első, saját kategóriájukban első helyezést ért el, így például a BME és DE csapatait is maguk mögé utasították. A zsűri elsősorban azért díjazta a nyíregyházi csapatot, illetve az általuk vázolt megoldásokat, mert egyszerű, könnyen kivitelezhető javaslattal álltak elő, mely egyben a legolcsóbb megoldás volt.

Mind a hallgatóknak, mind pedig a felkészítő tanárnak gratulálunk az elért eredményhez!